Latest topics
» www.uskupi.ba
2011-04-09, 16:24 by Gost

» Status bolonjaca nakon završenog studija
2011-02-20, 20:46 by Emy

» Nova web stranica Udruzenja DDK Bihac
2010-12-15, 11:21 by ismet222

» Čestitka za rođendan !
2010-09-24, 00:26 by admin

Sretan rođendan forume !

2010-09-03, 01:28 by admin

Dragi naši članovi i posjetioci danas naš forum slavi 1.rođendan.Tačno prije godinu dana pokrenuli smo ovaj Forum Ekonomskog fakulteta Bihać kako bih pružili i razmjenili informacije te olakšali našim studentima prikupljanje informacija vezanih za njihovo školovanje.Forum je opstao i dalje je u funkciji zahvaljujući našim vjernim članovima.Zato Vam u ime Administracije foruma želim …

[ Full reading ]

Komentari: 0

Obavijest vezana za prenos predmeta i Master studij

2010-08-23, 15:19 by admin

Poštovani članovi i posjetioci foruma obavještavamo Vas slijedeće:

Studenti upisani u 2008 godini u narednu godinu mogu da prenesu dva nastavna predmeta dok studenti upisani u 2009 godini mogu da prenesu samo jedan nastavni predmet.

Obavještavamo kandidate za Master studij da će za isti u toku Septembra mjeseca biti raspisan konkurs.

Puno uspjeha u nastavnoj godini 2010/2011 želi Vam …

[ Full reading ]

Komentari: 1

U prvu godinu upisano skoro 1.000 studenata

2010-08-04, 20:15 by admin

U prvu godinu studija u akademskoj 2010/2011. godini planom upisa studenata Univerziteta u Bihaću predviđeno je da se upiše njih 1920. Prvi upisni rok je okončan i do sada je upisano 977 studenata, odnosno 51 posto.

Sudeći prema ovim podacima, na većini fakulteta ostalo je dovoljno mjesta za one koji će se prijaviti u drugom upisnom roku koji će biti održan krajem ovog ili početkom …

[ Full reading ]

Komentari: 0

Informativni časopis STUDENT Br.78-79

2010-07-08, 21:27 by adminKomentari: 0

Zasjedao Senat Univerziteta

2010-07-05, 21:35 by adminNa svojoj 12. redovnoj sjednici Senat Univerziteta u Bihaću pod predsjedavanjem predsjednika, prof. dr. Refika Šahinovića,je razmatrao nekoliko značajnih cjelina akademskih pitanja iz svoje nadležnosti.

Najznačajniji akt o kome se raspravljalo i koji je nakon usvajanja upućen u daljnju proceduru može u značajnoj mjeri olakšati …

[ Full reading ]

Komentari: 1

Emisija Time out dana 27.06.2010 RTV USK

2010-06-27, 19:44 by admin

Dana 27.06.2010 godine u emisiji za mlade TIME OUT RTV USK sa početkom u 20h gost emisije Dekan Ekonomskog fakulteta Bihać Gosp.Prof.Dr.Cariša Bešić.Emisija je otvorenog tipa te svoja pitanja možete uputiti direktno putem telefona.

Hvala

Administrator


Komentari: 3

Vodič za upis 2010/2011 Ekonomski fakultet Bihać

2010-06-07, 15:10 by admin

Svoju brošuru "Vodič za upis 2010/2011"možete pronaći već danas u studentskoj službi ovog fakulteta.

[ Full reading ]

Komentari: 5

Obavijest administracije portala

2010-06-10, 15:22 by admin

Dana 10.06.2010 godine došlo je do ozbiljnih kršenja pravila foruma kao i vređanje administracije portala i Dekana Ekonomskog fakulteta Bihać od strane člana koji se u dva navrata prijavljivao na naš forum i ostavljao komentare u dva posta sa različitih e-mailova i korisničkih imena.Obaviještavamo naše drage članove zbog ozbiljnosti situacije i postova koje je ovaj član ostavio bili …

[ Full reading ]

Komentari: 4

Neka nova vremena na Ekonomskom fakultetu Bihać

2010-06-07, 14:20 by admin


Ovako je danas izgledalo na Ekonomskom fakultetu Bihać.Gužve ispred studentske službe su prošlost i ako su u toku prijave Junsko-Julskih ispitnih rokova.Elektronsko poslovanje putem interneta kojeg je ovaj fakultet na čelu sa novim Dekanom Gosp.Prof.Dr.Carišom Bešićem uveo kao prvi na Univerzitetu Bihać u mnogome je olakšao …

[ Full reading ]

Komentari: 0

ISPITNI ROKOVI JUNI-JULI 2010 godina

2010-06-03, 22:39 by admin

Obaviještavamo sve studente Ekonomskog fakulteta Bihać da su na našoj službenoj stranici STUDOMAT postavljeni novi ispitni rokovi za Juni i Juli 2010 godine.Službenu stranicu STUDOMAT imate i na našem forumu gdje Vam je olakšano korištenje iste a takođe ima i uputstvo za korištenje studomata.

U ime Administracije foruma želimo mnogo sreće svim studentima na predstojećim ispitima ![ Full reading ]

Komentari: 3

ONLINE

Deset razloga za prelazak na Windows 7

Go down

default Deset razloga za prelazak na Windows 7

Komentar by ismet222 on 2009-10-14, 16:09Samo tri godine nakon Viste dovršen je Windows 7, sedmi po redu operativni sustav Windows. Sedmica stiže u trgovine krajem mjeseca i prema svemu viđenom do sada, to će napokon biti dostojan nasljednik XP-a. Za razliku od njegovog prethodnika, Viste, nije nam se teško sjetiti nekoliko dobrih razloga za prelazak na novi operativni sustav.


Suočen s brojnim kritikama Viste, Microsoft je i sam priznao pogrešku te se bacio na posao popravljanja situacije. U Sedmici su ispravljene pogreške napravljene na Visti i čini se da će nam Microsoft ponuditi nešto što bismo mogli nazvati finalnim proizvodom, a ne poluproizvodom kako smo često mi, ali i mnogi drugi nazivali Vistu.

1. UAC više nije napastan kao u Visti
User Access Control toliko živcira korisnike Viste da većina ima tu opciju, koja bi trebala štititi računalo od neovlaštenih radnji, posve isključenu. Sigurnosne osobine ne bi trebale korisnike onemogućavati u radu, a UAC na Windows 7 daleko je bolje prilagođen korisniku; drugim riječima, neće vas maltretirati svakih nekoliko sekundi.

2. Brzo podizanje sustava
Kratko vrijeme pokretanja operativnog sustava uvijek je dobro došlo i drago nam je vidjeti da Microsoft sa svakom generacijom Windowsa ide u pravom smjeru. Ipak, Windows 7 neće znatno ubrzati bootanje (koje je i u Visti već bilo prilično brzo); prema našem iskustvu, vrijeme podizanja sustava u oba OS-a je gotovo jednako, s malom prednošću na strani Windowsa 7.

3. Automatsko smještanje prozora jednog do drugog
Widescreen monitori danas dominiraju tržištem. Radi se uglavnom o modelima 16:10, no ubrzano nam dolaze i oni s omjerom slike 16:9. Na takvim ekranima mnogi korisnici će postaviti dva prozora jedan do drugog, a Windows 7 taj postupak automatizira. Dovoljno je samo odvući svaki prozor u svoju stranu i Windowsi će ih automatski složiti.

4. Jednostavnije kućno umrežavanje
Vista je umrežavanje beskrajno zakomplicirala i učinila teškim kućnim korisnicima. Windows 7 to ispravlja što ga čini puno prikladnijim za kućno okružje. Još uvijek smatramo da bi sve to moglo biti jednostavnije, no korisnici će se ipak lako naviknuti na novi način umrežavanja.

5. Poboljšane performanse
Vista je brzo nakon izlaska postala zloglasna zbog svojih hardverskih zahtjeva koji su na kraju utjecali i na izvršavanje samih aplikacija. Prijenosnici su radili doista sporo, a nova vrsta prijenosnih računala nazvana netbook uopće se ne može nositi s Vistom. Windows 7 neće imati male hardverske zahtjeve poput XP-a, ali će oni biti bitno manji nego Vistini. Posebno se to vidi u grafičkom podsustavu koji reagira brzo, a ipak izgleda atraktivno (prema mnogima, čak i atraktivnije nego u Visti).

6. Windows XP način rada
Ogroman broj korisnika računala nikada nije usvojio Vistu zbog njezinih brojnih mana ili nekompatibilnosti s aplikacijama pisanim za Windowse XP. Način rada XP trebao bi riješiti nekompatibilnost s takvim aplikacijama.

7. Radi na netbook računalima
Jeftina i malena netbook računala su trenutno vrlo popularan segment industrije, a realno gledajući, Vista na njima radi očajno. Sa Windows sedmicom korisnici će dobiti funkcionalan i moderan operativni sustav.

8. IE8 se može ukloniti
Neki korisnici alternativnih preglednika imaju gorka sjećanja u vezi web preglednika Internet Explorer, i sada će ga moći u potpunosti ukloniti sa svojih računala. Alternativni preglednici uzimaju sve veći dio tržišta bez obzira na to što je Microsoft značajno unaprijedio svoj IE.

9. Action Center
U prijašnjim Windowsima to je bilo poznato pod imenom Security Center, ali ovdje se ne radi samo o promjeni imena, već i o dodavanju novih funkcija, točnije objedinjavanju sigurnosti, troubleshootinga i održavanja računala na jednom mjestu.

10. Otpor je uzaludan
Vista je kao loš proizvod zahvaljujući dominaciji Windowsa zauzela popriličan udio na tržištu. Pokaže li se Windows 7 imalo bolji od Viste, vrlo brzo će preplaviti cijelo tržište. Windows XP ipak je proizvod star osam godina, a podrška za njega sve je manja. Umjesto da se mučite sa traženjem upravljačkih programa za stari OS, ili se pak patite s Vistom, prijeđite na Windowse 7; nećete požaliti.


Izvor: T-portal
avatar
ismet222
Admin
Admin

Birthday : 1965-09-24
Broj postova : 270
Join date : 2009-09-06
Age : 53

Vidi profil korisnika http://www.ismet222.webs.com

Na vrh Go down

default Prvi problemi pri prelasku s Viste na Windows 7

Komentar by ismet222 on 2009-10-29, 16:41Zasad nepoznati broj korisnika prijavio je probleme pri procesu nadogradnje na Windows 7 s Windowsa Viste. Korisnici su prijavili kako je nadogradnja često pala pri zadnjem koraku. Jedan je korisnik prijavio kako se nadogradnja u zadnjem koraku nikako nije uspjela privesti kraju, drugi javljaju slične probleme.


Drugi je korisnik prijavio slične greške, te napisao kako usprkos tolikim obećanjima o stabilnosti i jednostavnosti, na kraju se suočava s golemim problemima pri instalaciji. Sada više nije u mogućnosti pristupiti podacima s laptopa, niti vratiti instalaciju na Vistu. Tvrdi kako sve indikacije govore da je instalacija uklonila sve tragove Viste.

Microsoft je predložio da korisnici Windowse pokušaju dići iz Safe Moda, no u povratnoj informaciji korisnici tvrde kako u boot meniju nemaju ni mogućnost izbora koje Windowse podići u Safe Modu. Očekuje se rješenje.


Izvor: VidiLab
avatar
ismet222
Admin
Admin

Birthday : 1965-09-24
Broj postova : 270
Join date : 2009-09-06
Age : 53

Vidi profil korisnika http://www.ismet222.webs.com

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu